Figuurglas uit de jaren ‘30

Figuurglas uit de jaren ’30 is niet weg te denken bij een prachtige en karakteristieke woning of gebouw uit de jaren ‘30. Het authentiek en kleurrijk glas is helemaal passend bij uw monumentale of historische pand uit deze tijd. Ondanks dat het figuurglas ontzettend mooi is om te zien, is het ook belangrijk om het goed te isoleren. Monuglas® kan u daarbij helpen én adviseren. Onderstaand vindt u meer informatie over het isoleren van figuurglas uit de jaren ’30. Heeft u op dit moment nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

figuurglas jaren 30

Wat is typisch figuurglas uit de jaren ‘30?

Figuurglas is doorschijnend tot ondoorzichtig glas met figuren zoals ribbels, bobbels en bamboemotief. Het kan blank of gekleurd zijn. Figuurglas werd in de jaren ’30 vaak toegepast in de welbekende glas in lood ramen. Glas in lood was in deze periode een belangrijk onderdeel van het interieur, maar mag ook tegenwoordig weer helemaal gezien worden. In de typische glas in lood ramen wordt vaak gebruik gemaakt van simpele en rechthoekige vormen, gecombineerd met blank glas om genoeg licht door te laten.

Figuurglas wordt hedendaags met name gebruikt voor interne scheidingen, deuren, badkamers, keukens en decoratieve spiegels. Wanneer u isolatie of HR++ glas gebruikt, kunt u het ook toepassen bij scheidingen tussen binnen en buiten.

Isoleren met figuurglas

Er zijn verschillende mogelijkheden om figuurglas of glas in lood te isoleren. Dit kan met behulp van een speciale isolatiefolie, door middel van een voorzetraam of door het glas in lood tussen dubbelglas in te (laten) zetten. Iedere optie heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. Tegenwoordig wordt het oorspronkelijke figuurglas ook vaak vervangen door isolatieglas met aan één zijde figuurglas. Dit type glas heeft de positieve eigenschappen van isolatieglas, maar met de decoratieve elementen kenmerkend uit deze tijd.

Vanuit onze kennis en ervaring informeren wij u graag over toepassingen die de authenticiteit van het gebouw combineren met de eisen van deze tijd qua comfort en duurzaamheid. Wij bieden hiervoor verschillende soorten oplossingen, helemaal passend bij uw situatie.

figuurglas jaren 30

Advies over figuurglas uit de jaren ‘30

Bent u helemaal op de hoogte van de mogelijkheden om figuurglas uit de jaren ’30 te is isoleren? Of wilt u graag nog meer informatie? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies over de verschillende uitvoeringen, typen en mogelijkheden. Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.