Nieuws: Monuglas® ‘adopteert’ een Bennett wallaby van ARTIS

ARTIS is de oudste dierentuin van Nederland. Het bestaat inmiddels al 185 jaar en heeft dus een rijk verleden. ARTIS doet er alles aan om het historische karakter en de sfeer van zowel de panden als het park te behouden. Om ARTIS hierin te ondersteunen ‘adopteerde’ Monuglas® een Bennett wallaby in ARTIS.

ARTIS: het stadspark met een rijke historie

In het park staan maar liefst 26 rijksmonumenten en 1 gemeentelijk monument. ARTIS werkt aan het in ere herstellen van de parkstructuur van het eeuwenoude park. In 2022 zijn drie grote monumenten in het park flink gerenoveerd en gerestaureerd, namelijk het ARTIS-Groote Museum, de ARTIS-Bibliotheek en de Volharding. In het project van de Volharding heeft Monuglas® een grote bijdrage geleverd met een advies voor de beste glasoplossing waarbij de uitstraling van het park en het monument bewaard bleven. Dit advies is opgevolgd en toegepast in de Volharding.

Zo is het eerste contact tussen ARTIS en Monuglas® ontstaan. Wij vinden het belangrijk dat de historische waarde van monumenten in Nederland bewaard blijft, net als ARTIS. De keuze om ARTIS te helpen met toekomstige renovatie- en restauratieprojecten middels een symbolische adoptie was daarom snel gemaakt. Lees hier de volledige geschiedenis van ARTIS en de Volharding!

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.