Architect en Adviseur

Als architect, toezichthouder, commissie of DuMo-adviseur wordt er veel van je verwacht. Dat is niet gek, want jij weet wat er speelt en komt met slimme, duurzame oplossingen voor de klant. Naast de wensen en behoeften van de klant, zijn er verschillende technische aspecten en wet- en regelgevingen waar je rekening mee moet houden. Dat is niet niks. Vanuit onze kennis en ervaring combineren we de nieuwste duurzaamheids-, UV-wering- en veiligheidsontwikkelingen op de juiste manier met de authenticiteit van het monument. Zo vinden we samen de beste oplossing voor uw klant.

Waar kunnen we u helpen?

Met meer dan 20 jaar ervaring combineren we de nieuwste duurzaamheids-, UV-wering- en veiligheidsontwikkelingen op de juiste manier met het karakter van het monument. Wij helpen u graag tot de beste oplossing voor uw klant te komen.

1. Oriënteren

We kijken mee met de opties voor de situatie voor uw klant. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een monument te isoleren. Maar wat past het beste bij deze situatie?

2. Professioneel advies

Vanuit ons specialisme (monumentale beglazing) kijken we met u mee. We geven een passend advies bij de situatie en houden hierbij rekening met de wensen en behoeften van de klant.

Per project is het probleem anders, de oplossing dus ook. Van mij wordt daarom verwacht dat ik op de hoogte ben van de laatste trends, mogelijkheden en ontwikkelingen.

3. Offerte op maat

Elke situatie is anders, dus verdient ook een offerte op maat. Bij het verduurzamen en isoleren van monumenten spelen ook de kosten een grote rol, voor zowel u, als voor uw klant. Zo helpen we u met het opstellen van offerte.

4. Advies omgevingsvergunning

Door de jaren heen hebben we ook heel wat ervaring opgedaan met het aanvragen voor een omgevingsvergunning. Loopt u ergens tegenaan? Dan kijken we graag met u mee en geven u advies.

5. Proefplaatsing

Om er zeker van te zijn dat we de beste oplossing vinden voor het monument doen we een proefplaatsing om het effect van het gekozen glas zien in het betreffende monument. 

 6. Planning en uitvoering werkzaamheden

Doordat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken kunnen we flexibel omgaan met speciale wensen omtrent levering en de logistieke planning. Is er extra haast bij uw bestelling? Dan kunt u kiezen voor een spoedlevering. Monuglas® is al leverbaar vanaf 72 uur.

Monuglas oplossingen

Isoleren in balans met Monuglas®

Verduurzamen en isoleren zijn inmiddels twee bekende begrippen. Tegenwoordig weten we niet beter dan dat we moeten verduurzamen. Isoleren in balans is hierbij noodzakelijk om over-isolatie te voorkomen. Daarom is het goed om bij de start van de renovatie zorgvuldig te berekenen wanneer de mogelijkheden voor muur-, vloer-, dak- en gevelisolatie met elkaar in balans zijn.

Heeft u een specifieke vraag voor een project of pand, neem persoonlijk contact op met onze adviseur Bart Vroegh via +31 (0)318 641 214 of via monuglas@stolkerglas.nl.

Onze aanpak

In een persoonlijk contact bespreken we de specifieke eisen en de wensen van de opdrachtgever. Op basis daarvan adviseren wij welke Monuglas®-oplossing het beste zou passen. In ruim dertig jaar hebben we een groot netwerk opgebouwd en kennen we ieder glasproduct in de markt. In onze eigen fabrieken assembleren we elke denkbare glassamenstelling en afmeting van het super dunne monumentenglas. Wil je iets speciaal, dan gaan we voor jou op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelen we samen de juiste samenstelling Monuglas®.

Omdat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken zijn we in staat flexibel om te gaan met speciale wensen omtrent levering en passen we ons gemakkelijk aan aan de logistieke planning van het project. Het lukt ons zelfs in kort tijdsbestek te leveren, als het moet binnen een dag.

  • Aansprekende projecten
  • Geruststellende leverbetrouwbaarheid
Ons productaanbod
Offerte aanvragen

Flexibiliteit

Verbouwen of renoveren vraagt om liefde voor het monument en de materialen. Wij denken met u mee om zo samen tot de beste oplossing te komen. U wilt een glasoplossing op maat en door ons ruime aanbod zijn er een tal van mogelijkheden. Wij werken nauw samen met alle partijen om tot het optimale resultaat te komen.

Authenticiteit

Monuglas® biedt verschillende glastypen aan die bijdragen aan het authentieke karakter van uw monumentale pand. Het comfort van nu, zonder concessies te doen aan de historische uitstraling. De glassamenstellingen passen in de smalle historische sponningen. Zo blijven alle details van het gevelwerk bewaard. Harmonie tussen oud en nieuw. Met zo gering mogelijke reflectie.

Veiligheid

Je comfortabel en veilig voelen in je eigen huis, dat is belangrijk.  Dat het een behaaglijk gevoel geeft en je je op je gemak voelt. Dat je je niet kunt verwonden als het glas breekt of het extra sterk is zodat de kans op breuk kleiner is. Maar ook om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Allemaal redenen om voor veiligheidsglas te kiezen. Monuglas heeft een uitgebreid scala aan glasoplossingen die hiervan voldoen. Wanneer u specifieke wensen heeft neem dan contact op. Dan gaan dan samen op zoek naar de beste oplossing is.

Comfort verhogend

Ongemakken van enkel glas als tocht, condensvorming en geluidsoverlast behoren tot de verleden tijd wanneer u voor Monuglas® kiest. Monuglas® verbetert het binnenklimaat en zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing op energie- en onderhoudskosten. Zo kunt u heerlijk, warm en comfortabel genieten van de sfeer van uw monumentale pand.

Wat klanten van Monuglas® vinden

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.