Eigenaar

Met liefde renoveer ik mijn monument. Naast zorgen voor een authenticiteit uitstraling, wil ik ook het comfort verhogen en de kosten besparen in de toekomst.

Bij het isoleren en verduurzamen van een monumentaal pand komt veel kijken. Maar waar te beginnen? U wilt de karakteristieke uitstraling behouden, maar tegelijkertijd het comfort verhogen. Zoveel mogelijk energie besparen en het pand zo duurzaam maken als mogelijk, terwijl de sfeer van het monument niet verloren gaat. Dit is een belangrijke investering, want het gaat om een thuis. Een thuis voor familie, voor collega’s of voor bezoekers. Een plek waar je je veilig voelt, waar je leert, waar je geniet.

Waar kunnen we u helpen?

Vanuit onze kennis en ervaring van de afgelopen 20 jaar ervaring combineren we de nieuwste duurzaamheids-, UV-wering- en veiligheidsontwikkelingen op de juiste manier met het karakter van het monument. Zo komen we samen tot de beste oplossing voor uw situatie te komen.

1. Oriënteren

Bekijk alle mogelijkheden voor uw monument. Wij helpen u in deze fase doordat we precies weten waar u op moet letten bij het kiezen van het juiste glas, zoals het voorkomen dat de maatregelen afbreuk doen aan de karakteristieke uitstraling van het pand. En welke oplossing maakt uw monument zo comfortabel mogelijk?

2. Professioneel advies

Met uw wensen en behoeften in kaart kunnen wij gemakkelijk een passend advies geven voor uw situatie. Hierbij kijken we naar de balans tussen onder andere de afmeting en de sponningen, maar kijken we ook naar hoe de rest van het monument is geïsoleerd.

3. Offerte op maat

Het verduurzamen en isoleren van een pand is een grote investering. Daarom helpen we u graag bij het opstellen van de juiste offerte op basis van de beste glasoplossing voor uw monument.

Ik zoek een adviseur met dezelfde liefde voor mijn monument.

4. Advies omgevingsvergunning

We weten precies hoe u bijvoorbeeld een omgevingsvergunning kunt aanvragen. Loopt u ergens tegenaan of heeft u voorafgaand al vragen? Wij kijken graag mee.

5. Proefplaatsing

Om er zeker van te zijn dat we de beste oplossing vinden voor uw monument doen we een proefplaatsing om het effect van het gekozen glas op de sfeer van het pand te zien.

6. Planning en uitvoering werkzaamheden

Het glas wordt geproduceerd in onze eigen glasfabrieken. Hierdoor kunnen we flexibel omgaan met speciale wensen omtrent de logistieke planning. Wilt u uw bestelling zo snel mogelijk in huis hebben? Kies dan voor onze spoedlevering. Monuglas® is al leverbaar vanaf 72 uur.

Monuglas oplossingen

Isoleren in balans met Monuglas®

Verduurzamen en isoleren zijn twee begrippen waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Vooral bij de verbouwing en/of renovatie van een monumentaal pand. U wilt een zo comfortabel mogelijk pand, met behoud van de sfeer. Het vervangen van oud enkelglas door nieuw dubbelglas kan hier een grote bijdrage aan leveren. Hierbij is het van belang dat er in balans geïsoleerd wordt. Daarom is het goed om bij de start van de renovatie zorgvuldig te berekenen wanneer de mogelijkheden voor uw muur- vloer-, dak- en gevelisolatie met elkaar in balans zijn.

Heeft u een specifieke vraag voor uw monument? Neem persoonlijk contact op met onze adviseur Bart Vroegh via  +31 (0)318 641 214 of monuglas@stolkerglas.nl.

Onze aanpak

In een persoonlijk contact bespreken we de specifieke eisen en de wensen van de opdrachtgever. Op basis daarvan adviseren wij welke Monuglas®-oplossing het beste zou passen. In ruim dertig jaar hebben we een groot netwerk opgebouwd en kennen we ieder glasproduct in de markt. In onze eigen fabrieken assembleren we elke denkbare glassamenstelling en afmeting van het super dunne monumentenglas. Wil je iets speciaal, dan gaan we voor jou op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelen we samen de juiste samenstelling Monuglas®.

Omdat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken zijn we in staat flexibel om te gaan met speciale wensen omtrent levering en passen we ons gemakkelijk aan aan de logistieke planning van het project. Het lukt ons zelfs in kort tijdsbestek te leveren, als het moet binnen een dag.

  • Aansprekende projecten
  • Geruststellende leverbetrouwbaarheid
Ons productaanbod Ga naar de keuzehulp

Flexibiliteit

Verbouwen of renoveren vraagt om liefde voor het monument en de materialen. Wij denken met u mee om zo samen tot de beste oplossing te komen. U wilt een glasoplossing op maat en door ons ruime aanbod zijn er een tal van mogelijkheden. Wij werken nauw samen met alle partijen om tot het optimale resultaat te komen.

Authenticiteit

Monuglas® biedt verschillende glastypen aan die bijdragen aan het authentieke karakter van uw monumentale pand. Het comfort van nu, zonder concessies te doen aan de historische uitstraling. De glassamenstellingen passen in de smalle historische sponningen. Zo blijven alle details van het gevelwerk bewaard. Harmonie tussen oud en nieuw. Met zo gering mogelijke reflectie.

Veiligheid

Je comfortabel en veilig voelen in je eigen huis, dat is belangrijk.  Dat het een behaaglijk gevoel geeft en je je op je gemak voelt. Dat je je niet kunt verwonden als het glas breekt of het extra sterk is zodat de kans op breuk kleiner is. Maar ook om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Allemaal redenen om voor veiligheidsglas te kiezen. Monuglas heeft een uitgebreid scala aan glasoplossingen die hiervan voldoen. Wanneer u specifieke wensen heeft neem dan contact op. Dan gaan dan samen op zoek naar de beste oplossing is.

Comfort verhogend

Ongemakken van enkel glas als tocht, condensvorming en geluidsoverlast behoren tot de verleden tijd wanneer u voor Monuglas® kiest. Monuglas® verbetert het binnenklimaat en zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing op energie- en onderhoudskosten. Zo kunt u heerlijk, warm en comfortabel genieten van de sfeer van uw monumentale pand.

Wat klanten van Monuglas® vinden

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.