Melieste Glas verlaagt gasrekening Slot Oostende met Monuglas®

Glashandel, Melieste Glas, uit Goes heeft een kleine honderd stuks monumentaal isolatieglas geplaatst in een monumentaal pand naast Slot Oostende, eveneens te Goes. Directeur Michel Sinke koos voor Monuglas®, type Classic 10 millimeter met een Ug-waarde 2,0 W/m2K en een zwarte spouw van 3 millimeter. Voor de plaatsing, waarbij gewerkt is met een stopverfkit, type Renoseal, moesten de originele ramen en kozijnen worden ingefreesd.

Slot Oostende heeft een geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw en herbergt onder meer een restaurant, bierbrouwerij en hotel. Het glas is geplaatst in een naastgelegen pastorie uit 1908 waarin na een renovatie een feestzaal en acht hotelkamers zijn ondergebracht.

Drie keer beter

Met de keuze voor dit glas is het uiterlijk van het monumentale pand niet veranderd. Dit was de belangrijkste voorwaarde bij deze glasrenovatie. De isolatiewaarde daarentegen is het drievoudige van het vroegere enkelvoudige monumentenglas. Daarnaast zorgen de warmte- en geluidsisolatie voor een aantrekkelijk binnenklimaat en houden de gasrekening binnen de perken.

Melieste Glas bewijst met dit project ieder monument aan te kunnen. Niet voor niets is dit Zeeuwse bedrijf prominent partner van de Zeeuwse projectgroep Duurzame Monumenten (Dumo). In deze projectgroep nemen onder meer ‘monumentrijke’ gemeenten plaats, zoals Middelburg, Veere en Zierikzee. Het opgeleverde werk is uitgevoerd door de twee gespecialiseerde glaszetters van Melieste Glas: Robert Hollunder en Robbert Schijf.

Vanwege een geplande bruiloft, stond er een flinke tijdsdruk op dit bouwproject. Door een goede planning en een prima samenwerking met de opdrachtgever hebben zij dit prestigieuze project tijdig kunnen opleveren.

Dit artikel is eerder verschenen in Glas in Beeld.

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.