5 voordelen van dubbelglas vervangen

Overweegt u het dubbelglas in uw monumentale pand te vervangen? Het vervangen van dubbelglas kan tal van voordelen bieden die zowel de energie-efficiëntie als het comfort van je pand verbeteren, maar het roept ook veel vragen op. Want waarom zou je het glas vervangen? Is het noodzakelijk? En hoe werkt dit voor monumenten? In dit artikel lichten we vijf voordelen uit van het vervangen van dubbelglas bij monumenten.

1. Verbeterde isolatie

Dit is gelijk het meest voor de hand liggende voordeel. Het vervangen van oud dubbelglas door modern isolatieglas kan de isolatiewaarde van het monumentale pand aanzienlijk verbeteren. Dit zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft en  kou beter buiten (en in de zomer juist andersom). Betere isolatie van een gebouw zorgt uiteindelijk ook voor meer comfort. 

Bij een monumentaal pand is het extra belangrijk om over-isolatie te voorkomen. Door te isoleren in balans wordt vochtverplaatsing en schimmelvorming voorkomen en is het pand gelijkmatig geïsoleerd. Denk hierbij dus niet alleen aan het vervangen van glas, maar ook aan de isolatie van muren, vloer en dak. 

2. Energiebesparing

Dankzij de verbeterde isolatie van nieuw dubbelglas kan het monumentale pand energie-efficiënter worden. Dit betekent dat u minder afhankelijk bent van verwarming en koeling, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook milieuvriendelijk  doordat de CO2-uitstoot wordt verminderd.

3. Verminderde geluidsoverlast

Moderne dubbelglasoplossingen kunnen ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Dit is vooral belangrijk voor monumentale gebouwen die zich bevinden in drukke gebieden, zoals het centrum van een oude stad. Het vervangen van dubbelglas zorgt voor een rustiger en comfortabeler binnenklimaat.

4. Verbeterde veiligheid

Nieuw dubbelglas is vaak sterker en veiliger dan oudere glasconstructies. Door te investeren in hoogwaardig dubbelglas verbetert u niet alleen de veiligheid van het monumentale pand, maar ook de gemoedsrust van de bewoners en bezoekers.

5. Behoud van historische uitstraling

Hoewel het vervangen van dubbelglas moderne verbeteringen met zich meebrengt, is het ook belangrijk om de historische uitstraling van het gebouw te behouden. Speciaal hiervoor is monumentenglas ontwikkeld. Dit is extra dun isolatieglas met dezelfde uiterlijke eigenschappen als het originele enkelglas. 

Het vervangen van dubbelglas bij monumentale gebouwen kan dus verschillende voordelen opleveren, van verbeterde isolatie tot verhoogde veiligheid en behoud van historische waarde. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw pand. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Neem gerust de tijd om de voordelen van het vervangen van dubbelglas te overwegen en ontdek hoe dit kan bijdragen aan het behoud en de verbetering van je monumentale pand.

Waarmee moet ik het dubbelglas dan vervangen?

Nu de vraag waarom u het dubbelglas zou moeten vervangen is beantwoord, komt ook direct de volgende vraag naar boven: Waarmee moet ik het dubbelglas vervangen? Dit is een belangrijke afweging. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de meest voorkomende duurzame glasoplossingen voor monumenten, zoals voorzetramen, monumentenglas en enkel gelaagd glas. We leggen uit wat het is en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende oplossingen.

Lees ook: https://monuglas.nl/30-jaar-oud-dubbelglas-in-monument-vervangen/

Monuglas® helpt u bij elke stap

Heeft u hulp nodig bij het vervangen van het glas in uw monument? Bart Vroegh, adviseur monumentale beglazing, helpt u bij elke stap. Zo kijken we mee naar uw situatie en geven een passend advies op basis van uw wensen, maar brengen u ook in contact met professionals (bijvoorbeeld glaszetters) uit ons netwerk. 

Zelf al aan de slag? Maak dan gebruik van onze keuzehulp!

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.