Muurhuizen Amersfoort

De Muurhuizen is een min of meer cirkelvormige straat op de plek van de afgebroken eerste stadsmuur in het centrum van Amersfoort. Omstreeks het midden van de 16e eeuw zijn deze gebouwd, gebruik makend van stukken muur en stenen uit de oude stadsmuur. 

Comfort verhogen

Eén van de bewoners van de Muurhuizen zocht al jaren een antwoord op zijn vraag hoe hij het comfort van zijn ruimte kon verhogen zonder dat dit ten koste zou gaan van het historische karakter. Het antwoord vond hij op de Erfgoedfair, bij Monuglas®️.

Toen ik Monuglas®️ op de fair tegenkwam en ik het product had gezien, wist ik dat de oplossing was gevonden. Het glas was niet te dik en had de uitstraling van historische glas. Dit was perfect voor wat ik zocht. Ik ben na de Erfgoedfair dan ook niet verder gaan kijken bij andere partijen. Ik ben meteen voor Monuglas®️ gegaan.

Niet te dik

Omdat dit pand zo oud is, heeft de eigenaar gekozen voor Monuglas®️ Historic. De oneffenheden en verkleuringen in dit type glas komen overeen met het te vervangen glas. Met de samenstelling van de ruiten is een warmte isolatie gerealiseerd van 2,6 tot 2,0 W/m²K. Deze isolatie-waarde is te vergelijken met HR-glas. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzicht van het oude enkele glas dat een isolatie-waarde heeft hoger dan 5,6 W/m²K.

Geen wind meer

Na de renovatie was het comfort merkbaar verbeterd. “Toen ik de kamer binnenliep nadat het glas was vervangen, merkte ik onmiddellijk dat er iets veranderd was. Het comfort was merkbaar verbeterd en er kwam geen wind meer door de ramen. Verder is haast niet te zien dat er dubbelglas in de ramen zit.”

Het resultaat is zo goed bevallen, dat er ook op de begane grond Monuglas®️ is geplaatst. Niet alleen het comfort is toegenomen, de eigenaar van de woning bespaard ook op de stookkosten.

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.