Voorzetramen in een monument

Oude gebouwen en woningen staan erom bekend niet altijd even goed geïsoleerd te zijn. Toch is het bij deze monumentale en historische panden belangrijk om de warmte- en geluidsisolatie goed te verbeteren. Uiteraard zonder het karakteristieke en authentieke karakter van een gebouw te verliezen. Door gebruik te maken van voorzetramen voldoet uw monument helemaal aan het comfort en gemak van vandaag.

Met voorzetramen kiest u voor een thermische en geluidsisolatie, waarbij het originele monumentale raam blijft behouden. Monuglas® helpt en adviseert u graag bij het isoleren van uw monument. Onderstaand vindt u meer informatie over voorzetramen voor monumenten. Heeft u op dit moment nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen zijn een uitstekende oplossing voor het verhogen van de isolatie van uw monumentale of historische pand. Is het niet mogelijk om dubbelglas te plaatsen? Dan is dit een goede oplossing! Voorzetramen zijn speciale ramen die voor bestaand glas geplaatst worden. De ramen zitten aan de binnen- of buitenkant en worden over het kozijn heen gezet. Het voorzetraam kan vast of scharnierend gemonteerd worden. Het moet goed aansluiten om condensvorming en vuil te voorkomen. Let echter wel op: bij sommige monumentale panden mag er geen voorzetraam geplaatst worden aan de buitenzijde omdat deze het aanzicht aantasten. Een achterzetraam kan dan een goed alternatief zijn.

Vanuit onze kennis en ervaring informeren wij u graag over toepassingen die de authenticiteit van het gebouw combineren met de eisen van deze tijd qua comfort en duurzaamheid. Wij bieden hiervoor verschillende soorten oplossingen, helemaal passend bij uw situatie.

Advies over voorzetramen voor uw monument of historisch pand

Bent u helemaal op de hoogte van de verschillende mogelijkheden van voorzetramen voor uw monument of historisch pand? Of wilt u graag nog meer informatie? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies over de verschillende uitvoeringen, typen en mogelijkheden. Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.