Monuglas® Vacuüm

Monuglas® is ook verkrijgbaar als vacuümglas. Monuglas® Vacuüm kent vier varianten en zorgt ervoor dat er hele lage Ug-waarden kunnen worden gerealiseerd tot wel 0,4w/m2K. Dankzij de geringe dikte van de samenstelling kan Monuglas® Vacuüm makkelijk toegepast worden in monumenten. Wat vacuümglas precies is, leest u hier.

Klassieke uitstraling

Monuglas® Vacuüm is standaard verkrijgbaar in de uitstralingen Modern, Classic en Historic. De uitstraling van de beglazing is daardoor af te stemmen op de stijl uit de meest gangbare bouwperiodes. Op verzoek is het mogelijk een afwijkende uitstraling te produceren in combinatie met vacuümglas. Op deze manier wordt het klassieke karakter van de woning en de beste isolatiewaarde gegarandeerd.

In balans isoleren

“Ook bij renovatie van monumenten zien wij dat de BENG-regels ervoor zorgen dat er veelal gekozen wordt voor de allerlaagste Ug-waarden voor glasisolatie. De jarenlange ervaring in monumentale beglazing heeft ons echter geleerd dat in balans isoleren cruciaal is bij de renovatie van een monument. De isolatiewaarde van de beglazing moet zijn afgestemd op de overige isolatiemaatregelen om problemen met het binnenklimaat of (nog erger) de constructie te voorkomen”, aldus Bart Vroegh, adviseur monumentale beglazing. “De optimale samenstelling is dus verschillend per monument. Als het monument het toelaat, is de keuze voor de laagste Ug-waarde natuurlijk logisch. Om onze klanten een ruime keuze te bieden, hebben wij nu ook vacuümglas toegevoegd in ons assortiment.”

Breedste assortiment

Monuglas® biedt het breedste gamma aan monumentale glasoplossingen in Nederland. Variërend van een isolatiewaarde van 0,4 tot 5,8 w/m2K, een dikte van 6 tot en met 16mm , vacuüm of gas gevuld en in drie authentieke uitstralingen. Alle glasoplossingen worden in eigen huis samengesteld, waardoor kwaliteit kan worden gegarandeerd. Stolker biedt op het vacuümglas 15 jaar garantie. Monuglas® Vacuüm is in de meest uiteenlopende maatvoeringen verkrijgbaar tot een maximum van 1.500 x 2.500 mm. In overleg met de glas adviseur is de juiste keuze te maken voor ieder monument. 

Neem direct contact op of ga naar onze keuzehulp.

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.