Monumentaal glas vervangen

Monumentale gebouwen stralen charme en historie uit, mede dankzij hun prachtige glas-in-loodramen en andere historische glaswerken die de sfeer en allure van het verleden vastleggen. Na verloop van tijd kunnen deze ramen tekenen van veroudering vertonen. Dit leidt tot diverse uitdagingen zoals verminderde isolatie, condensatie, lekkages en verlies van historische uitstraling. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren voor monumenteigenaren die overwegen om hun oude monumentaal glas te vervangen. Ook vertellen we over hoe dit de waarde en het comfort van hun pand kan verbeteren.

Bepaal de leeftijd

Het is essentieel om de leeftijd van het huidige glas te achterhalen. Dit kan door het bouwjaar van het pand te bekijken of naar mogelijke productiedata op de afstandhouders van het glas te zoeken. Als het glas al meer dan 30 jaar oud is, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging. Wil je meer weten over 30 jaar oud dubbelglas? Lees dan dit artikel.

De voordelen van monumentaal glas vervangen

Vernieuwd glas in monumentale panden biedt talloze voordelen. Ten eerste kan het zorgen voor verbeterde isolatie. Hierdoor is de temperatuur beter te regelen en neemt het comfort in het pand toe. Daarnaast vermindert nieuw glas de kans op condensatie en lekkages, wat het gebouw en het interieur beschermt. Bovendien zorgt het gebruik van uniform glas voor een prachtige, consistente uitstraling die recht doet aan de historische esthetiek van het monument.

Ontdek de mogelijkheden

Monuglas® biedt diverse vervangingsmogelijkheden voor monumentaal glas. Voorzetramen en achterzetramen van Monuglas® bieden extra isolatie zonder ingrijpende veranderingen aan het oorspronkelijke glaswerk. Daarnaast zijn enkel gelaagd glas met isolerende coatings, vacuümglas en speciaal ontworpen monumentenglas van Monuglas® uitstekende opties die zowel de historische esthetiek behouden als moderne prestaties leveren.

Laat je adviseren door onze experts

Als eerste worden de ruiten bekeken: zijn het grote of kleine ruiten? Vervolgens wordt het glas beoordeeld op historische waarde, vertekening, uitstraling en dikte. Daarna wordt de beschikbare ruimte in de bestaande sponning gecontroleerd. Ten slotte wordt vastgesteld aan welke eisen het glas moet voldoen en wordt er een advies uitgebracht over de verschillende mogelijkheden.

Het vervangen van monumentaal glas biedt een geweldige kans om de historische waarde van uw gebouw te behouden en tegelijkertijd het comfort en de efficiëntie te verbeteren. Monumenteigenaren moeten rekening houden met het historische karakter van het gebouw en de vereisten van wet- en regelgeving, evenals hun eigen comfort en budgettaire overwegingen. Daarom raden wij aan om advies in te winnen bij onze experts. Samen zoeken we naar de beste oplossing die recht doet aan zowel het verleden als de toekomst van het monument. Wij helpen u graag met elke stap in dit proces. Neem contact op via onze website of +31 (0)318 641 214. Een van onze adviseurs helpt u graag verder!

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.