Raveleijn de Groene Jager: Luxe, comfort en authenticiteit

Raveleijn de Groene Jager is een uniek gebouw in het historische hart van Goes. Gelegen aan de Westwal, beschut tussen treurwilgen en ander groen van het omringende park. In 1913 is het ontworpen als Rijkskantoren, beïnvloed door het in die tijd populaire rationalisme. Rond 1935 is het gebouw verder uitgebreid en de decennia die volgden meermalen heringedeeld voor allerlei kantoorgebruik. Tot in 2020 het prachtige gebouw werd gerenoveerd tot zes exclusieve appartementen inclusief een riant penthouse.

Monuglas® Classic

De gehele renovatie is met zorg uitgevoerd door meerdere partijen, waaronder glasspecialist Melieste Glas uit Goes. Belangrijkste uitgangspunt van de transformatie was dat alle woonruimtes werden voorzien van hoge mate aan luxe, comfort en techniek. Hierbij mocht het authentieke, ambachtelijke karakter van het pand niet uit het oog verloren worden. Melieste Glas heeft geadviseerd om het aanzien aan de buitenzijde in tact te houden door de kozijnen te restaureren en het enkele glas te vervangen voor extra dun isolerend Monuglas® Classic van 10mm dikte. Maar liefst 850 ruiten plaatste Robbert Hollunder, gespecialiseerd glaszetter bij Melieste Glas, in totaal.

Apart ingemeten

Per kozijn ging het om acht tot tien ruitjes. Geen van de kozijnen was recht, dus ieder ruitje is apart ingemeten. Door de jarenlange samenwerking tussen Melieste en Stolker Glas, verliep de bestelling zeer soepel. Iedere ruit is gemerkt aangeleverd en in eigen loods door Melieste gesorteerd. Door de goede planning is er geen enkele fout gemaakt en is het grootschalige project door één persoon binnen het tijdsbestek uitgevoerd.

Flexibiliteit in samenwerking

Michel Sinke, directeur van Melieste Glas: “We werken al 15 jaar samen met Stolker Glas. Zij bieden één van de beste producten voor de monumentenmarkt. In samenspraak hebben we bepaald welke samenstelling het beste paste bij dit monument en de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast hebben ze de capaciteit en de flexibiliteit zo’n groot aantal ruiten in korte tijd op maat te leveren. Op tijd en in goed overleg. Stolker Glas besteed niet alleen aandacht aan het glas, maar ook aan het goed laten verlopen van het project en dat merk je.” Nu de renovatie is afgerond is Goes een parel rijker. “Hoe slecht het was en hoe mooi het nu geworden is, krijg je gewoon de kriebels van. Het is geworden zoals de architect het bedacht had in 1913”, eindigt Sinke.

Dit artikel is eveneens gepubliceerd op SGAonline.nl

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.