Voorzetramen in monumenten

Monumenten en andere historische panden staan erom bekend niet altijd even goed geïsoleerd te zijn. Toch is het bij deze monumentale en historische panden belangrijk om de warmte- en geluidsisolatie goed te verbeteren. Uiteraard zonder het karakteristieke en authentieke karakter van een gebouw te verliezen. Door gebruik te maken van voorzetramen of achterzetramen voldoet uw monument helemaal aan het comfort en gemak van vandaag.

Met voorzetramen kiest u voor een thermische en geluidsisolatie, waarbij het originele monumentale raam blijft behouden. Monuglas® helpt en adviseert u graag bij het isoleren van uw monument. Onderstaand vindt u meer informatie over isolerende voorzetramen voor monumenten. Heeft u op dit moment nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Voorzetramen monument.

Wat zijn voorzetramen en achterzetramen?


Voorzet- en achterzetramen vormen beide uitstekende oplossingen voor het verhogen van de isolatie van monumentale of historische panden, waarbij het plaatsen van dubbelglas niet mogelijk is. Voorzetramen worden direct voor het bestaande glas geplaatst, terwijl achterzetramen aan de binnenzijde van het raamkozijn worden gemonteerd, achter het bestaande glas. Dit zorgt voor een extra laag isolatie tussen het bestaande raam en het achterzetraam, wat warmteverlies minimaliseert en geluidsisolatie verbetert.

Achterzetramen worden, net als voorzetramen, vast of scharnierend gemonteerd. De wijze van monteren is afhankelijk van de voorkeuren en behoeften van de eigenaar. Het is van essentieel belang dat het achterzetraam goed aansluit op het raamkozijn. Dit voorkomt condensvorming en vuilophoping, waardoor de levensduur van het glas wordt verlengd en het zicht behouden blijft.

Bij sommige monumenten, waar het plaatsen van voorzetramen aan de buitenzijde niet is toegestaan vanwege esthetische overwegingen, kunnen achterzetramen een uitstekend alternatief bieden. Ze behouden het oorspronkelijke aanzicht van het gebouw aan de buitenkant, terwijl ze toch zorgen voor verbeterde isolatie en comfort aan de binnenzijde.

Maatwerk voor voorzetramen in monumenten

Ongeacht de specifieke situatie van uw pand, staat ons team voor u klaar. Wij voorzien u van deskundig advies en maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op uw behoeften. Wij begrijpen dat elk monumentaal of historisch pand uniek is. Daarom bieden wij op maat gemaakte voorzetramen en achterzetramen, die de authenticiteit behouden en tegelijkertijd voldoen aan moderne comfort- en duurzaamheidseisen.

Bent u volledig op de hoogte van de verschillende mogelijkheden van maatwerk voorzetramen en achterzetramen voor uw pand? Of wilt u graag nog meer informatie ontvangen over de diverse uitvoeringen, typen en mogelijkheden? Ons team staat klaar om u vrijblijvend te adviseren en al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek over de maatwerkopties die wij kunnen bieden.

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.