Monumentenglas en stopverf, geen goede combinatie

Van oudsher wordt stopverf gebruikt voor het aanstoppen van ruiten in stalen of houten ramen zonder glaslatten. Stopverf is gemaakt van een mengsel van krijtpoeder en lijnolie en, eenmaal uitgehard, makkelijk overschilderbaar. Het materiaal draagt bij aan de klassieke uitstraling en heeft daarom de voorkeur boven moderne kit. Bij het zetten van monumentenglas is het echter niet raadzaam dit klassieke materiaal te gebruiken. 

Lijnolie

De lijnolie in stopverf tast de randafdichting van isolatieglas aan, zo ook bij Monuglas®. Daardoor wordt de kans op lekkage van de ruit vergroot en wordt de isolerende werking teniet gedaan. 

Stopverf vervanger

Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar op de markt. Wij adviseren over het algemeen om Zwaluw Monustop te gebruiken, maar in de praktijk wordt Bloem Sealants Renoseal beglazingskit ook regelmatig toegepast. Beide zijn elastische overschilderbare hybride stopverf vervangers. Ze zijn geschikt voor alle soorten glas, dus ook gelamineerd en geïsoleerd glas. De stoppasta’s zijn snel uitgehard en makkelijk overschilderbaar met synthetische- of op water gebaseerde verf. Door gebruik te maken van Monustop in combinatie met Monuglas® is de klassieke uitstraling van het pand gewaarborgd, evenals de duurzaamheid van het glas. 

Deel

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratie en onze artikelen?

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.