MonuSafe Classic 8 | U = 5,6

MonuSafe Classic 8 | U = 5,6 is gelaagd klassiek monumentenglas met een warmtereflecterende (pyrolytische) coating. Het glas heeft een lichte welving en is behalve UV-werend ook letselbeperkendd en doorbraakvertragend. De isolatiewaarde is 5,6 W/m²K.

Specificaties

Samenstelling 3 mm Monumentenglas / 0,76 mm / 4 mm blank float
Uitstraling Replicatie van klassiek monumentenglas met een lichte welving en een zachte lichtreflectie. Toegepast van ongeveer 1930 tot 1960.
Dikte glassamenstelling Ca 7,76 mm
Gewicht 17,5 kg per m2
Max oppervlate ruit 3,5 m2
Randdafdichting -
Afstandhouder kleur -
Thermische eigenschappen Ug [W/(m²K)] 5,6
Lichttransmissie (LTA) tv [%] 89,0
Zonnefactor (ZTA) g [%] 80,0
UV transmissie tuv [%] 0,0
Veiligheidsklasse 1B1

Opbouw van
MonuSafe Classic 8 | U = 5,6

MonuSafe Classic 8 | U = 5,6
Downloads
Laten we kennismaken

Onze aanpak

In een persoonlijk contact bespreken we de specifieke eisen en de wensen van de opdrachtgever. Op basis daarvan adviseren wij welke Monuglas®-oplossing het beste zou passen. In ruim dertig jaar hebben we een groot netwerk opgebouwd en kennen we ieder glasproduct in de markt. In onze eigen fabrieken assembleren we elke denkbare glassamenstelling en afmeting van het super dunne monumentenglas. Wil je iets speciaal, dan gaan we voor jou op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelen we samen de juiste samenstelling Monuglas®.

Omdat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken zijn we in staat flexibel om te gaan met speciale wensen omtrent levering en passen we ons gemakkelijk aan aan de logistieke planning van het project. Het lukt ons zelfs in kort tijdsbestek te leveren, als het moet binnen een dag.

  • Aansprekende project
  • Geruststellende leverbetrouwbaarheid
Proefplaatsing aanvragen
Monster aanvragen

Veiligheid

Je comfortabel en veilig voelen in je eigen huis, dat is belangrijk.  Dat het een behaaglijk gevoel geeft en je je op je gemak voelt. Dat je je niet kunt verwonden als het glas breekt of het extra sterk is zodat de kans op breuk kleiner is. Maar ook om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Allemaal redenen om voor veiligheidsglas te kiezen. Monuglas heeft een uitgebreid scala aan glasoplossingen die hiervan voldoen. Wanneer u specifieke wensen heeft neem dan contact op. Dan gaan dan samen op zoek naar de beste oplossing is.

Letselwerend

Letselbeperkend glas wordt onder andere toegepast in deuren en in ramen die laag bij de grond zitten. Om ernstig persoonlijk letsel door brekend glas tot een minimum te beperken heeft Monuglas® een aantal glasoplossingen die hieraan bijdragen. Dit zijn glasoplossingen waarbij de scherven bij breuk bij elkaar gehouden worden of uiteenvallen in duizenden kleine glasparels. Zo zal men zich minder ernstig kunnen verwonden.

Inbraakwerend

Je comfortabel en veilig voelen in je eigen huis, dat is belangrijk.  Om inbrekers te weren of het zo lastig mogelijk te maken heeft Monuglas® enkele glasoplossingen die bijdragen aan extra zekerheid en veiligheid. Wanneer u specifieke wensen heeft of wanneer er geen bepaalde veiligheidsklasse nodig is, neem dan contact op. Dan kijken we samen wat in uw situatie de beste oplossing is.

Uv-werend

Bij bepaalde glassamenstellingen van Monuglas® kan Uv-wering toegepast worden wanneer de situatie hierom vraagt. Zo helpt Uv-werend Monuglas® om verkleuringen tegen te gaan van bijvoorbeeld; kunststukken, historische wandbekleding, meubels, gordijnen en tapijten. Naast dat het uw kostbare bezitten beschermt tegen verwering is dit type glassamenstelling ook extra veilig.

Downloads & technische specificaties

Datasheet
Download
Bestektekst
Plaatsingsvoorschriften
Download
Terug naar ons productaanbod

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.