Monuglas® Historic 14 | U = 2,0

Monuglas® Historic 14 | U = 2,0 is een replicatie van historisch glas met golvende vertekening en hoge lichtdoorlatendheid. Het wordt toegepast in gebouwen van rond 1900. Door de sterke vertekening in de beglazing is de klassieke uitstraling en het authentieke gevelaanzicht van het monumentale pand gewaarborgd. Het dubbele glas heeft een isolatiewaarde van 2,0 W/m²K voor optimaal comfort en energiebesparing. Door de ultradunne samenstelling is het geschikt voor de smalle sponningen in houten kozijnen die karakteristiek zijn voor gebouwen uit deze tijd.

Specificaties

Samenstelling 4mm Goethe - 6mm verjongde Argonspouw alu - 4mm Neutral
Uitstraling Replicatie van historisch glas. Het glas heeft een golvende vertekening en een hoge lichttransmissie. Toegepast eind 19e eeuw, begin 20e eeuw.
Dikte glassamenstelling Ca 14 mm
Gewicht 20 kg per m2
Max oppervlate ruit 2,0 m2
Randdafdichting Hotmeltbutylkit, dubbele barrière, droogmiddel opgenomen in aluminium afstandhouder. Voorzien van een verlaagde randafdichting van circa 10mm.
Afstandhouder kleur Aluminium
Thermische eigenschappen Ug [W/(m²K)] 2,0
Lichttransmissie (LTA) tv [%] 81,9
Zonnefactor (ZTA) g [%] 63,4
UV transmissie tuv [%] 36,6
Veiligheidsklasse

Opbouw van
Monuglas® Historic 14 | U = 2,0

Monuglas® Historic 14 | U = 2,0
Downloads
Laten we kennismaken

Onze aanpak

In een persoonlijk contact bespreken we de specifieke eisen en de wensen van de opdrachtgever. Op basis daarvan adviseren wij welke Monuglas®-oplossing het beste zou passen. In ruim dertig jaar hebben we een groot netwerk opgebouwd en kennen we ieder glasproduct in de markt. In onze eigen fabrieken assembleren we elke denkbare glassamenstelling en afmeting van het super dunne monumentenglas. Wil je iets speciaal, dan gaan we voor jou op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelen we samen de juiste samenstelling Monuglas®.

Omdat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken zijn we in staat flexibel om te gaan met speciale wensen omtrent levering en passen we ons gemakkelijk aan aan de logistieke planning van het project. Het lukt ons zelfs in kort tijdsbestek te leveren, als het moet binnen een dag.

  • Aansprekende project
  • Geruststellende leverbetrouwbaarheid
Proefplaatsing aanvragen
Monster aanvragen

Comfort verhogend

Ongemakken van enkel glas als tocht, condensvorming en geluidsoverlast behoren tot de verleden tijd wanneer u voor Monuglas® kiest. Monuglas® verbetert het binnenklimaat en zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing op energie- en onderhoudskosten. Zo kunt u heerlijk, warm en comfortabel genieten van de sfeer van uw monumentale pand.

Energie besparend

Vaak zijn monumentale panden voorzien van enkel glas. Circa 30% van het warmteverlies wordt hierdoor veroorzaakt. Door de goede isolerende werking van Monuglas® is het mogelijk dit warmteverlies terug te brengen. Energiebesparend, zonder concessies te doen aan de uitstraling. Door de dunne samenstelling van Monuglas® is het product toe te passen in bestaande situaties waarbij de authentieke details gewaarborgd kunnen blijven.

Downloads & technische specificaties

Datasheet
Download
Bestektekst
Plaatsingsvoorschriften
Download
Terug naar ons productaanbod

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.