Monuglas® Historic Protect 13 | U = 3,1w

Monuglas® Historic Protect 13 | U = 3,1w is een replicatie van historisch glas met golvende vertekening en hoge lichtdoorlatendheid. Het wordt toegepast in gebouwen van rond 1900. Door de sterke vertekening in de beglazing is de klassieke uitstraling en het authentieke gevelaanzicht van het monumentale pand gewaarborgd. Het dubbele glas heeft een isolatiewaarde van 3,1 W/m²K voor optimaal comfort en energiebesparing. Door de ultradunne samenstelling is het geschikt voor de smalle sponningen in houten kozijnen die karakteristiek zijn voor gebouwen uit deze tijd.

Specificaties

Samenstelling 3mm Restover - 3mm Luchtspouw wit - 33.1 gelaagd Neutral
Uitstraling Replicatie van historisch glas. Het glas heeft een golvende vertekening en een hoge lichttransmissie. Toegepast eind 19e eeuw, begin 20e eeuw.
Dikte glassamenstelling Ca 13 mm
Gewicht 22,5 kg per m2
Max oppervlate ruit 0,75 m2
Randdafdichting Hotmeltbutylkit, dubbele barrière, droogmiddel opgenomen in aluminium afstandhouder. Voorzien van een verlaagde randafdichting van circa 10mm.
Afstandhouder kleur Wit
Thermische eigenschappen Ug [W/(m²K)] 3,1
Lichttransmissie (LTA) tv [%] 81,3
Zonnefactor (ZTA) g [%] 61,6
UV transmissie tuv [%] 2,2
Veiligheidsklasse 2B2

Opbouw van
Monuglas® Historic Protect 13 | U = 3,1w

Monuglas® Historic Protect 13 | U = 3,1w
Downloads
Laten we kennismaken

Onze aanpak

In een persoonlijk contact bespreken we de specifieke eisen en de wensen van de opdrachtgever. Op basis daarvan adviseren wij welke Monuglas®-oplossing het beste zou passen. In ruim dertig jaar hebben we een groot netwerk opgebouwd en kennen we ieder glasproduct in de markt. In onze eigen fabrieken assembleren we elke denkbare glassamenstelling en afmeting van het super dunne monumentenglas. Wil je iets speciaal, dan gaan we voor jou op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelen we samen de juiste samenstelling Monuglas®.

Omdat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken zijn we in staat flexibel om te gaan met speciale wensen omtrent levering en passen we ons gemakkelijk aan aan de logistieke planning van het project. Het lukt ons zelfs in kort tijdsbestek te leveren, als het moet binnen een dag.

  • Aansprekende project
  • Geruststellende leverbetrouwbaarheid
Proefplaatsing aanvragen
Monster aanvragen

Veiligheid

Je comfortabel en veilig voelen in je eigen huis, dat is belangrijk.  Dat het een behaaglijk gevoel geeft en je je op je gemak voelt. Dat je je niet kunt verwonden als het glas breekt of het extra sterk is zodat de kans op breuk kleiner is. Maar ook om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Allemaal redenen om voor veiligheidsglas te kiezen. Monuglas heeft een uitgebreid scala aan glasoplossingen die hiervan voldoen. Wanneer u specifieke wensen heeft neem dan contact op. Dan gaan dan samen op zoek naar de beste oplossing is.

Letselwerend

Letselbeperkend glas wordt onder andere toegepast in deuren en in ramen die laag bij de grond zitten. Om ernstig persoonlijk letsel door brekend glas tot een minimum te beperken heeft Monuglas® een aantal glasoplossingen die hieraan bijdragen. Dit zijn glasoplossingen waarbij de scherven bij breuk bij elkaar gehouden worden of uiteenvallen in duizenden kleine glasparels. Zo zal men zich minder ernstig kunnen verwonden.

Downloads & technische specificaties

Datasheet
Download
Bestektekst
Plaatsingsvoorschriften
Download
Terug naar ons productaanbod

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.