Monuglas® Modern Protect 16 | U = 2,5w

Monuglas® Modern Protect 16 | U = 2,5w is extra dun isolatieglas met een hoge isolatiewaarde van 2,5 W/m²K. Het vlakglas heeft geen vertekening maar een moderne industriële uitstraling. Oorspronkelijk werd dit type glas toegepast in gebouwen na 1960. Het zorgt voor optimaal comfort en energiebesparing. Geschikt voor de smalle sponningen bij monumentale gebouwen dankzij de dunne samenstelling. Monuglas® kan worden toegepast in zowel houten als stalen ramen.

Specificaties

Samenstelling 4mm blank float - 6mm verjongde Luchtspouw wit - 33.1 gelaagd Neutral
Uitstraling Vlakglas zonder vertekening en een moderne industriële uitstraling. Toegepast vanaf 1960.
Dikte glassamenstelling Ca 16 mm
Gewicht 25 kg per m2
Max oppervlate ruit 2,0 m2
Randdafdichting Hotmeltbutylkit, dubbele barrière, droogmiddel opgenomen in aluminium afstandhouder. Voorzien van een verlaagde randafdichting van circa 10mm.
Afstandhouder kleur Wit
Thermische eigenschappen Ug [W/(m²K)] 2,5
Lichttransmissie (LTA) tv [%] 81,1
Zonnefactor (ZTA) g [%] 62,2
UV transmissie tuv [%] 2,2
Veiligheidsklasse 2B2

Opbouw van
Monuglas® Modern Protect 16 | U = 2,5w

Monuglas® Modern Protect 16 | U = 2,5w
Downloads
Laten we kennismaken

Onze aanpak

In een persoonlijk contact bespreken we de specifieke eisen en de wensen van de opdrachtgever. Op basis daarvan adviseren wij welke Monuglas®-oplossing het beste zou passen. In ruim dertig jaar hebben we een groot netwerk opgebouwd en kennen we ieder glasproduct in de markt. In onze eigen fabrieken assembleren we elke denkbare glassamenstelling en afmeting van het super dunne monumentenglas. Wil je iets speciaal, dan gaan we voor jou op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelen we samen de juiste samenstelling Monuglas®.

Omdat wij werken vanuit onze eigen glasfabrieken zijn we in staat flexibel om te gaan met speciale wensen omtrent levering en passen we ons gemakkelijk aan aan de logistieke planning van het project. Het lukt ons zelfs in kort tijdsbestek te leveren, als het moet binnen een dag.

  • Aansprekende project
  • Geruststellende leverbetrouwbaarheid
Proefplaatsing aanvragen
Monster aanvragen

Veiligheid

Je comfortabel en veilig voelen in je eigen huis, dat is belangrijk.  Dat het een behaaglijk gevoel geeft en je je op je gemak voelt. Dat je je niet kunt verwonden als het glas breekt of het extra sterk is zodat de kans op breuk kleiner is. Maar ook om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Allemaal redenen om voor veiligheidsglas te kiezen. Monuglas heeft een uitgebreid scala aan glasoplossingen die hiervan voldoen. Wanneer u specifieke wensen heeft neem dan contact op. Dan gaan dan samen op zoek naar de beste oplossing is.

Letselwerend

Letselbeperkend glas wordt onder andere toegepast in deuren en in ramen die laag bij de grond zitten. Om ernstig persoonlijk letsel door brekend glas tot een minimum te beperken heeft Monuglas® een aantal glasoplossingen die hieraan bijdragen. Dit zijn glasoplossingen waarbij de scherven bij breuk bij elkaar gehouden worden of uiteenvallen in duizenden kleine glasparels. Zo zal men zich minder ernstig kunnen verwonden.

Comfort verhogend

Ongemakken van enkel glas als tocht, condensvorming en geluidsoverlast behoren tot de verleden tijd wanneer u voor Monuglas® kiest. Monuglas® verbetert het binnenklimaat en zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing op energie- en onderhoudskosten. Zo kunt u heerlijk, warm en comfortabel genieten van de sfeer van uw monumentale pand.

Energie besparend

Vaak zijn monumentale panden voorzien van enkel glas. Circa 30% van het warmteverlies wordt hierdoor veroorzaakt. Door de goede isolerende werking van Monuglas® is het mogelijk dit warmteverlies terug te brengen. Energiebesparend, zonder concessies te doen aan de uitstraling. Door de dunne samenstelling van Monuglas® is het product toe te passen in bestaande situaties waarbij de authentieke details gewaarborgd kunnen blijven.

Downloads & technische specificaties

Datasheet
Download
Bestektekst
Plaatsingsvoorschriften
Download
Terug naar ons productaanbod

Wat klanten van Monuglas® vinden

Direct contact

Bart Vroegh

Bart Vroegh

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u bijzondere vragen over glas? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw monumentale pand? Wij helpen u graag. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in
Voer uw telefoonnummer in.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.